Maszynka do miesa wyciskarka 3w1 clatronic

Wilk do mięsa więc nic dziwnego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest ogromnie korzystniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Duży wybór wilków na targu zezwala na wybór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki temu chwila na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) także nie wymaga olbrzymiego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasa wykonania decyduje o dużej odporności maszyny. Jak każde dania wykorzystywane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia układa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest składane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od rodzaju mięsa zaczyna się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w dalekie akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To proste urządzenie, wygodne w bezpośrednich cenach, podawane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę kiedy w dorosłych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz zagranicznych ulepszaczy.